HJEM / Event / Foredrag med Polarforsker Cecilia Vanman

Foredrag med Polarforsker Cecilia Vanman

Mar
29

Onsdag den 29. marts 2017 kl. 19.00 I Vissenbjerg Samlingshus, Vestergade 8, 5492 Vissenbjerg

Et Arbejdsliv på Iskanten i Alaska og Canada

Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen, på et unikt arbejdsliv som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog, ved iskanten i Arktiske Canada og Alaska. Vi rejser blandt andet med på spændende filmekspeditioner, på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler, ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporene på legendariske, skandinaviske opdagelsesrejsende, under ekspeditioner igennem den mytiske Nordvestpassage, over det nordamerikanske kontinent, og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur, i den arktiske ødemark.

Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel, og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn. De spændende rejseanekdoter, er akkompagneret af smukke fotos hele vejen igennem foredraget – fra guldgraverbyen Nome i Alaska, til de vilde islandskaber i Canada.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde, der er blevet optaget som ’Fellow’ i den New York-baserede The Explorers Club. Cecilia har blandt andet, ledt filmekspeditioner for National Geographic Society, og har som eneste dansker, krydset Nordvestpassagen tre gange.

Entre: 75 kr. for medlemmer/125 kr. for ikke-medlemmer. Prisen er inklusiv kaffe og kage.

Tilmelding: post@canusa.dk eller per sms til 40 40 72 12

senest den 26. marts.

Arrangør: CANUSA—Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening

www.canusa.dk

 

 

 

Top